Tillbaka

5 tips för en bättre IT-miljö på jobbet

Tips och tricks
16 juli, 2020

1. Se till att börja med molntjänster

Med lagring i molnet kan du nå alla dina filer på vilken enhet som helst med internetuppkoppling. Om du har Office-program såsom Word och Excel, kan du redan ha tillgång till molnet via OneDrive, där det ingår en hel del lagring i din licens. Som Microsoft Silverpartner kan vi hjälpa dig med molntjänster och Office-program.

2. Ha koll på företagets licenser

Det är väldigt vanligt att man betalar för mycket och för sådant man kanske inte ens längre använder. Få koll på alla dina licenser genom att ta hjälp av en IT-partner som kan samla alla dina licenser. Allt på ett ställe, allt på en faktura. Då får du snabbt en översikt över alla dina tjänster.

3. Se över bindningstider

Det allra bästa är att skaffa en IT-partner utan bindningstid, då kan man avsluta när man vill och förändra tjänsterna som man vill under tidens gång. Våra tjänsteavtal har ingen bindningstid och endast en månads uppsägningstid.

4. Håll appar, program och datorer uppdaterade

Det är lätt att skjuta upp uppdateringar, men de är faktiskt väldigt viktiga. Ofta är det förbättrad säkerhet och om du missar uppdateringarna, är du riskzonen för virus. I Microsoft 365 kan man ha koll på alla datorer i företaget och se till att de är uppdaterade och säkra.

5. Hosting på annan plats

Hosta inte era produktionssystem själva, det är både dyrt och besvärligt att hålla hårdvara uppdaterad. För att undvika nertid och få en smidig upplevelse är det mycket bättre att låta någon annan ta hand om det jobbet! Med hosting i våra datacenter i Göteborg får du bra hårdvara tillsammans med en säker miljö för dina system.

Om du tycker att din IT kan fungera bättre än vad den gör idag, hör av dig! Vi kan se över din IT-miljö och ge tips på förbättringar.


LÄS VIDARE