IOSoft - IT i Tanum, Uddevalla, Strömstad, Göteborg
Skräddarsydda system

Skräddarsy ert egna system

Sluta spendera tid på att testa olika program och appar som inte uppfyller era krav. Vi kan utveckla något specifikt för er, precis som ni vill ha det.

Unik webbapplikation, utvecklad specifikt till er verksamhet

Översikt över era system för att ta reda på vad som kan effektiviseras

Vidareutveckling - fler funktioner när företaget växer

Support & rådgivning

Företag som valt oss

Drift, underhåll, support samt programutveckling

NorDan AB är en av de ledande dörr- och fönstertillverkaren i Sverige. Vi är idag totalleverantörer av deras IT och sköter drift, underhåll, support och programutveckling.

Specialanpassad mjukvara, hosting, Office 365-licenser

En av våra tjänster är systemutveckling och åt ECUS utvecklar vi ett tullsystem där de kan hantera alla sina ärenden. Genom att utveckla ett eget system blir det skräddarsytt och anpassat, precis som man vill ha det.

Få mer tid över till att göra det ni är bäst på

Det finns alltid plats för förbättring, men ofta vet man inte riktigt hur man ska gå tillväga eller vad som behövs göras. Kontakta oss för att första, förutsättningslöst samtal så diskuterar vi era möjligheter!


Prisvärt med skräddarsydd IT-miljö

Att något är specifikt och anpassat behöver inte betyda att det är dyrt. Tvärtom. Med en skräddarsydd lösning betalar ni bara för det ni behöver.

Vad kan vi bygga till våra kunder?

Exempel: Karlssons Lövkrattor

För att enkelt kunna berätta om hur ett nytt system kan göra skillnad, har vi skapat ett scenario med ett påhittat företag.

Karlssons Lövkrattor säljer specialgjorda krattor på kunders beställning. De säljer också olika kollektioner i butiker samt via deras e-handel.

Dagsläget

De har idag en webbshop men om kunder vill anpassa sin kratta måste företaget manuellt skapa designen och skicka korrektur till kund.

De har också säljare som lägger ordrar till företag och återförsäljare och det är samma sak där, allt annat utöver standard behöver handpåläggning.

Eftersom företaget vuxit har behovet av automatisering dykt upp och de behöver något för att underlätta hela processen från order till leverans.

Varför ett skräddarsytt system?

Både kunden och vi på IOSoft har kikat efter befintliga standardsystem, men inte hittat något som kändes rätt. Det är därför vi tillsammans valde att anpassa systemet till företaget snarare än att anpassa företaget till systemet, som krävs i många fall om man väljer en standardlösning.

Vad får man utöver själva programmet?

Vi genomlyser också hela processen från order till leverans. Vi vill inte bara vara en leverantör utan också en partner och finns där för effektivisering på alla plan.

Vad fanns innan?

Karlssons lövkrattor hade ett ekonomisystem men skötte resten av orderprocessen manuellt. De gjorde ordrar och offerter i Excel eftersom det var besvärligt att lägga in så många artiklar i ekonomisystemet. De bokade också frakter manuellt.

Närbild på en skärm där det står produktivitet undertill

Vår lösning

Vi skapar en produktkonfigurator som följer regelverket på hur deras produkter kan konfigureras. Vi skapar även en enklare variant som kan användas i en webshop så kunder kan beställa själva. I de fallen där det är säljare eller återförsäljare tillåter vi specialändringar.

Utifrån den konfigurerade datan skapas inköpsordrar, order- och produktionslistor och man kan återrapportera status på ordern. Fakturorna genereras automatiskt i ekonomisystemet och kunderna synkas. Nyckeln till ett väl fungerande system är att använda standardsystemet så långt det går och göra specialändringar där det behövs.

Svårt att veta vilken systemlösning som passar just er?

Kontakta Rikard så pratar vi mer och ringar in era behov i ett första samtal!

Gör vidareutveckling enkel!

Med IOSofts serviceavtal är hjälpen aldrig långt bort.

Vad händer när er programvara är färdigutvecklad? Ofta vill man lägga till funktioner som antingen tillkommit under tiden som vi börjat utveckla eller som kommer till senare. Då är det ett bra läge att fundera på vårt serviceavtal som gör vidareutvecklingen smidig.

Med vårt serviceavtal får du:

Stöd att organisera vidareutvecklingsarbetet av programvaran i verktyg som Monday

Versionshantering och backup på källkoden som Git-repositories

En testmiljö där alla acceptanstester utförs innan produktionssättning

Support inom två timmar med högt prioriterade ärenden

Ett urval av de företag som valt oss

Drift, underhåll, support samt programutveckling

NorDan AB är en av de ledande dörr- och fönstertillverkaren i Sverige. Vi är idag totalleverantörer av deras IT och sköter drift, underhåll, support och programutveckling.

Specialanpassad mjukvara, hosting, Office 365-licenser

En av våra tjänster är systemutveckling och åt ECUS utvecklar vi ett tullsystem där de kan hantera alla sina ärenden. Genom att utveckla ett eget system blir det skräddarsytt och anpassat, precis som man vill ha det.

Totalleverantör av IT – Skräddarsydda lösningar, epost och nätverk

Vi är idag totalleverantör av IT till Tryckhuset i Stenungsund och sköter servrar, nätverk och allt runtom.

Vi utvecklar och förvaltar skräddarsydda system

IP-Only är en av Nordens ledande leverantörer av infrastruktur för kommunikation och arbetar bland annat med att bygga ut Sveriges fibernät

Frågor och svar

Er kompletta IT-partner

Via vårt datacenter i Göteborg kan vi också bistå med hosting av webblösningar och skräddarsydda program. Det kan vara både dyrt och besvärligt att köpa in egna servrar, i vårt moln körs allt på egen hårdvara från flera svenska serverhallar.

Läs mer om hosting