Tillbaka

Visdomsord från driftansvarig

Tips och tricks
21 september, 2020

När man säger Microsoft 365, vad tänker du på då? Troligen Word och Excel eller kanske inget speciellt, men det vill vi ändra på! Därför har vi gjort en kort intervju med Mikael som är driftansvarig här på IOSoft.

Som driftansvarig, vad är det vanligaste problemet du stöter på bland kunder som hade undvikits om man har Microsoft 365?
– Det är mer än en gång man stött på någon som haft alla viktiga filer på en gammal dator som slutligen gett upp och alla filerna gått förlorade. Om man då istället lagrar filer i molnet, hade det inte varit något problem eftersom man då kan nå filerna från vilken enhet som helst. Med licens till Microsoft 365 ingår det lagring i molnet via Sharepoint och OneDrive, utan att det kostar något extra.

Vad är favoritfunktionen i Microsoft 365 som verkligen underlättar din arbetsdag?
– Teams, som jag använder dagligen för att kommunicera med kollegorna och får notiser via från vårt övervaknings- och supportsystem.

Finns det någon funktion som du tycker är riktigt bra men som få kanske vet om?
– Ja, det finns en funktion som används för att skydda dig mot farliga länkar och virus du kan få via mejl som heter ATP (Advanced Threat Protection). Den gör en virussökning av varje mejl och om något inte är okej får du en notis så du kan se innehåll och avsändare.

Det var allt från oss idag! Finns det något du funderar över eller som du känner skulle hjälpt din arbetsdag? Hör av dig till oss så hjälper vi till.


LÄS VIDARE