Tillbaka

Vad är digitalisering och hur går man tillväga?

Tips och tricks
11 januari, 2021

En snabb guide till företagsdigitalisering

Digitalisering kan låta som ett luddigt begrepp och något som många slänger ur sig idag. Vad är egentligen digitalisering och hur vet man om det är något man måste ta tag i?

I stora drag innebär digitalisering att man använder sig av ny teknik, system och lösningar för att verksamheten ska bli flexibel, modern och effektiv.

Stämde minst en av punkterna ovan in på er verksamhet finns det oceaner av tid och stora pengar att spara genom smarta, digitala lösningar. Hör av dig direkt till tel: 010-55 191 00 så pratar vi mer!

Men det är inte bara tekniken som behöver moderniseras, om strategin ska fungera behöver alla vara med på digitaliseringståget. Även om du vet att några påståenden ovan stämmer är det inte helt enkelt att veta vad som egentligen kan göras för att förändra arbetssättet.

Hur kommer vi igång?

Många företag är redan medvetna om att digitalisering behövs, men att ta det första steget kan kännas svårt. Samla ihop er och diskutera – vad skulle kunna förbättras? Prata med kollegor och om deras arbetsuppgifter. Det är bättre att börja smått än att göra allt på en gång.

För att er digitaliseringsstrategi ska fungera behöver alla involveras eftersom arbetssättet kommer förändras. Om inte alla anställda är med på tåget kommer allt ta mycket längre tid.

Hitta en erfaren IT-partner

Oavsett om ni redan analyserat och kommit fram till att behovet finns, eller om ni bara vill få tips på vad som skulle kunna förbättras, kan det vara bra att diskutera med någon som redan genomgått processen.

Vi på IOSoft har genomfört strategier hos många olika företag och kan komma med nya infallsvinklar och tips i ert digitaliseringsarbete. Hör av er till oss för en digital kaffe!

Digitalisering – viktigare än någonsin 2021

Året som gått har varit annorlunda på många sätt och påverkat vårt arbetssätt. Hur ska vi då tänka när vi går vidare? Enligt itkanalen.se kommer hemmajobb fortfarande vara relevant framöver, även efter vaccin. Från att cirka 9% av anställda jobbat hemifrån innan är det nu 65% som har hemmakontor och eftersom den omställningen pågick under en väldigt kort tid, finns det nog många företag som har effektiviseringsarbete kvar att slutföra.

Även om många kommer tillbaka till kontoret kan det vara bra att fortsätta med digitaliseringen. Vad borde vara fokusområde?

Samarbetsverktyg och molntjänster kan vara till exempel Microsoft 365 där det ingår molnlagring och Office-program. Man kan vara flera som arbetar i samma dokument och det ingår också kommunikation genom Teams, där man kan ha videomöten och chatt.

Säkerheten blir extra viktig när man har anställda som jobbar från olika platser och något som verkligen kan hjälpa till på traven är tvåfaktorsautentisering. Det innebär att man inte bara loggar in med ett lösenord utan också behöver ange en kod eller godkänna inloggningen via till exempel mobilen.

Det kan låta som mycket arbete, men om man får med alla i företaget på samma spår är det snabbt gjort. Vi erbjuder support för alla våra tjänster och försöker göra övergången så enkel som möjligt för alla.

Så där, det var en längre text om vad man ska göra, men frågan är egentligen hur man ska genomföra förändring. Det är där IOSoft kommer in i bilden, hör av dig till oss så pratar vi mer om hur vi kan hitta smarta lösningar till er verksamhet!


LÄS VIDARE