Tillbaka

Power Bi – skapa enkelt en översikt med statistik

Tips och tricks
9 juli, 2020

Alla gillar vi en snygg dashboard med fina siffror och statistik som stämmer, eller hur? Det är faktiskt inte så svårt att fixa som det kan låta.

Har du Excel-ark ni brukar fylla med olika sorters data är ni en bra bit på vägen. Har ni någon form av eget system är det också bra, då båda typerna har data som man kan hämta in och använda i er egen dashboard. Med samma utseende som Word och Excel känner man också igen sig och kan lättare modifiera och flytta runt grafer och moduler.

Med Microsoft Power Bi som verktyget heter, kan man enkelt skapa en snygg översikt som snabbt ger dig insikt i företaget, både i mobil och dator, var du än befinner dig.

Basversionen av Power Bi är gratis, men om du vill kunna dela med dig av din dashboard och ha lite mer avancerad statistik, krävs en licens.
Här kan du testa Power Bi gratis: https://powerbi.microsoft.com/sv-se/get-started/

Som Microsoft Silver-partner kan vi sätta upp Microsoft 365 och finnas med hela vägen från start till mål, med personlig kontakt och support (dessutom ingår supporttid i vårt tjänsteavtal). Hör av dig till oss!

Tel: 010-55 191 00
E-post: support@iosoft.se


LÄS VIDARE