Tillbaka

Behöver mitt företag en AI-policy?

Nyheter
15 september, 2023

Svaret är ja!

Det är ingen hemlighet att användandet av verktyg för generativ artificiell intelligens (AI) bland företag ökar ständigt. I takt med detta riskerar flera organisationer att drabbas av bland annat skadliga attacker, AI-fel och risk för exponering av känsliga uppgifter. Detta innebär att organisationer idag behöver upprätta strategier kring hur de ska skydda sig och sina kundernas integritet vid användning av tekniken.

Information i ChatGPT kan inte raderas

ChatGPT är en avancerad chattrobot som använder AI för att kommunicera med människor och som många idag använder för att få hjälp att arbeta mer effektivt. IDG.se berättar att känslig information som skrivs i denna chatt inte kan raderas. Data sparas av OpenAI, som Chat GPT drivs av, och de har rätt att använda allt som skrivs i fönstret. Därför är det av stor vikt att tänka efter en extra gång gällande vad för information du som användare delar.

Vad bör ditt företag tänka på?

IDG.se skriver vidare att du kan använda verktyget för att skriva generiskt innehåll men bör inte klistra in konfidentiell information eftersom det finns risk att det kan läcka ut till obehöriga användare.

På grund av de oförutsägbara konsekvenserna som kan uppkomma vid användandet av AI bör företag införa strategier för säkerhet och riskhantering.

Det kan bland annat innefatta att:

Detta är bara några få av många säkerhetsåtgärder som kan införas för säkrare hantering. För att få reda på mer om AI och dess fördelar samt risker kan du läsa här.

IOSoft kan hjälpa dig med din policy!

Vi på IOSoft hjälper mer än gärna till att strukturera upp och organisera policyer för ditt företag. Som er externa IT-avdelning kan vi hjälpa till att styra upp och sätta regler för vad som får och inte får användas. Hör av dig till oss om du vill ha hjälp med att komma igång!


LÄS VIDARE