Tillbaka

Semestertips av Kajsa

1 juni, 2022

Semestertips av Kajsa


Med Kosterbåtarna som färdmedel tar du dig från Strömstad till natursköna Kosteröarna som består av Nord- och Sydkoster.

Cykel kan du hyra för dagen på Sydkoster och ta dig fram längs de mysiga vägarna och stigarna som består av hus och natur, eller så kanske du är sugen på att testa några utav de vandringsleder som öarna har att erbjuda.

Genom alla sandstränder, små vikar och soluppvärmda klippor som finns runtom på Koster så har du alltid närheten till badet. Varför inte ta den slingriga lilla promenaden till Björnsängen på Nordkoster för att ta ett dopp och sedan värma sig mot de varma klippväggarna med solen i ansiktet, eller med en bra bok i handen.

Ett måste är att besöka någon eller varför inte några av Kosters restauranger. Kanske Strandkanten på Nordkoster, där erbjuds alltifrån en liten fika med kaffe till lunch och färska skaldjur. För den som vill uppleva konst och musik är Kosters Trädgårdar istället något som rekommenderas. Där får du slå dig till ro i den ekologiska trädgården och äta en härlig lunch med närodlade råvaror som kommer från ängen, havet och trädgården. Om ni tycker om Moules Frites så slår jag ett slag för att besöka Pensionat Ekenäs restaurang. Sätt er på deras uteservering, lyssna på trubadur, blicka ut över havet och njut!

Avsluta kvällen med att ta en promenad ner till stranden och se solen sakta sjunka ner vid horisonten.


LÄS VIDARE