Tillbaka

Semestertips av Ida

13 juni, 2022

Semestertips av Ida


Att läsa är något av det bästa jag vet och det finns inget bättre än att sitta på altanen en varm sommardag med en bra bok. Något som förhöjer känslan av semester och ledighet är hammocken med tak som skyddar ögonen mot solen. Om du inte vet vad du ska läsa, kommer här några bra tips på läsvärda böcker som man lätt hinner med på semestern:

– Nattavaara av Thomas Engström och Margit Richert.

Första delen av trilogin om Nordmark, en dystopi där klimatkatastrofer, pandemier och finanskriser slagit sönder samhället. Norrbotten har brutit sig loss från Sverige och styrs av en enväldig jarl. På landsbygden råder hungersnöd och folket för en ständig kamp för att överleva i en värld där medmänsklighet eller hänsynslöshet kan vara skillnaden mellan liv och död.

– Träskkungens dotter av Karen Donne.

När Helena får hon reda på att hennes far kidnappat hennes mor och med våld tagit med henne ut till träsket när hon var 14 år måste hon ta upp kampen mot sin far. Med HC Andersens klassiska saga ”Dykungens dotter” till inspiration är denna bok en mörk thriller om en ung hjältinna som på liv och död tvingas ta upp kampen med sitt förflutna.

– Där kräftorna sjunger av Delia Owens.

Kya bor ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad där byborna kallar henne för ”Träskflickan” och har spridit rykten om henne. När en quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför direkt huvudmisstänkt, men Kya är långt ifrån den enstöring som folk tror och snart får man reda på sanningen om hennes liv.

– Rovhjärta av Ulrika Rolfsdotter.

Första delen i en spänningsserie som utspelar sig i Ångermanland, en drabbad kriminalroman inspirerad av folktro, historiska mordfall och 1600-talets häxprocesser. När Annies dementa mamma rymmer från äldreboendet i hemstaden tvingas Annie återvända till den plats hon både älskar och hatar. Samtidigt försvinner hennes unga släkting Saga spårlöst. Annie blir alltmer indragen i sökandet och tvingas möta demonerna från sitt förflutna.


LÄS VIDARE