Tillbaka

Hosting, nätverk, inköp och specialanpassade lösningar

Drift, molntjänster Hosting Utveckling

Sedan 1995 har Gekab producerat kabelmärkning och graverade skyltar för installationer. 

Systemutveckling

Under flera års samarbete har IOSoft utvecklat och underhållit Gekabs molntjänst för automatgenerering av dynamiska märkningar till el-montörer och maskintillverkare. Som IT-konsult har IOSoft tillsammans med Gekab utvecklat en specialanpassad lösning som låter slutkunden skapa skräddarsydda skyltserier och lägga en beställning online. I systemet kan Gekab sedan sortera order och styra tillverkningsprocessen så att slutprodukten levereras när det passar kunden bäst. 

Beställaren ges möjlighet att skapa återkommande standardorder eller engångsorder, och med en komplett orderhistorik online blir projekten sökbara så att slutkunden enkelt kan hämta data till sin projektdokumentation.  

Inbyggt i systemet finns integrationer mot affärssystem samt ett API mot Unifaun som automatiskt bokar ett kollinummer hos logistikpartner. 

Mjukvaran för skyltar är skapad med en 3d-motor som genererar CADformat för automatisk import till laser och fräsmaskiner. I och med att den färdiga skylten genereras från CADfilen och presenteras för beställaren i realtid garanteras att skylten ser likadan på beställarens skärm som färdig skylt.  

Hosting, drift och molntjänster

På driftsidan har Gekab outsourcat sin vardagliga ITdrift till oss. Vi hostar deras e-post, produktionssystem och all annan IT i vårt datacenter i Göteborg samt hjälper dem med nätverk och inköp av datorer. Via oss har de även licenser till Office 365. Samarbetet innebär löpande IT-konsultation och IT-support.

https://gekab.se/
LÄS VIDARE