1995
4 miljoner
4
Tanumshede
Kjell Bock

”Jag har valt IOSoft som totalleverantör av både IT och applikationer”

Programmering

IOSoft har under många år utvecklat en molntjänst för automatgenerering av dynamiska märkningar till el-montörer och maskintillverkare. Det började med kabelmärkning, partmärkning och ledarmärkning och har nu utökats med graverade skyltar. Vi har tillsammans med Gekab byggt tjänsten från grunden och tillåter kunden att själv skapa serier, friformsskyltar och slutligen lägga order i systemet . 
Gekab kan sedan sortera order och styra tillverkningsprocessen så att det gynnar slutanvändaren och sparar avsevärd tid vid monterings- och installationstillfället. 
Lösningen för skyltar är skapad med en 3d motor som genererar CAD CAD format för automatisk import till laser och fräsmaskinerna. I och med att den färdiga skylten genereras från CAD filen och presenteras för beställaren i realtid garanteras att skylten ser likadan på beställarens skärm som färdig skylt. 
Beställaren kan efter behov skapa återkommande standardorder eller engångsorder. Med komplett orderhistorik blir projekten sökbara och man kan hämta data till sin projektdokumentation. När ordern är packad bokas det automatiskt ett kollinr på posten via API mot Unifaun.

Drift

På driftsidan har Gekab outsourcat sin vardagliga IT drift till oss. IOSoft hostar idag mail (Microsoft Exchange), AD/Filserver samt Webserver (Microsoft IIS).