Nyheter

Här hittar du det senaste från oss på IOSoft. Våra upptåg, information och allt där i mellan.

iosoftab

iosoftab Hej på er! Vi har en ny mejladress till utvecklingsavdelningen: 📧 programmering@iosoft.se
.
Du kan såklart fortfarande ringa oss på tel: 010-55 191 00 eller melja övriga frågor till support@iosoft.se.
.
Varför sker detta?
Till följd av korttidspermittering, VAB och sjukdom varierar närvaron på kontoret vilket leder till att mejl inte kan besvaras i samma utsträckning som förut. Därför har vi skapat en samlingsmejl, så man alltid ska få återkoppling. På så sätt kan vi behålla samma tillgänglighet och service framöver, oavsett bemanning på kontoret.
.
Trevlig helg och njut av det fina vädret! ☀️
.
.
.
#iosoft #drifttekniker #systemutveckling #systemutvecklare @Tanumshede, Sweden


den 27 mars 2020 17:05:07
iosoftab

iosoftab För många kan det bli eller redan är aktuellt att jobba hemifrån nu när tiderna är som de är och då tänkte vi berätta lite om hur vi gör när vi ska jobba hemifrån. Det är viktigt att allt det tekniska fungerar, så man ändå kan fortsätta med sitt jobb och samarbeta med sina kollegor.
.
Vi når filer och dokument via OneDrive/Sharepoint, kommunicerar och har möten med hjälp av Teams, dessa är appar som ingår i Microsoft 365. För att alla ska kunna fortsätta sitt arbete så smidigt som möjligt och nå alla program har vi också det virtuella kontoret som gör att de kan koppla upp sig mot kontorsdatorn via datorn hemma.
.
Behöver du hjälp med det tekniska till hemmakontoret? Hör av dig till oss så hjälper vi till. Ta hand om er allihop!
.
.
.
#iosoft #microsoft365 #itsupport #systemutvecklare #hemmakontor @Tanumshede, Sweden


den 17 mars 2020 19:00:37
iosoftab

iosoftab Tryckhuset är Sveriges största oberoende förädlare och utför olika typer av tryck och brodyr till profilföretag över hela Sverige och vi på IOSoft är totalleverantör av deras IT.
Utöver att vi sköter deras nätverk och e-post hostar vi även deras produktionssystem i vårt datacenter i Göteborg, som vi på IOSoft utvecklat och innefattar allt från orderläggning till komplett hantering av produktion, in- och utleverans. ”Det är smidigt när man ringer till supporten och får hjälp med en gång, det är ingen som säger att de återkommer senare och det har man vare sig tid eller tålamod till. Ingenting är omöjligt hos IOSoft, allt går att genomföra!” säger Anton Fors på Tryckhuset.

Vi är stolta över att presentera Tryckhuset AB i Stenungsund som en av våra kunder och tackar för förtroendet!
.
.
.
#iosoft #systemutveckling #programmering #itsupport #drifttekniker @


den 13 mars 2020 13:38:18
iosoftab

iosoftab Behind the scenes! Vi har i veckan haft några fotodagar på kontoret för att ta bilder på alla anställda och lite miljöbilder som kommer dyka upp lite varstans 📸👾
.
.
.
#iosoft #programmering #itsupport #systemutvecklare @Tanumshede, Sweden


den 12 mars 2020 14:29:03
iosoftab

iosoftab Hej! Det är jag som ligger bakom alla inlägg som publiceras här. Som ett steg i en idé vi hade att börja presentera alla anställda, är det självklart att det blev min tur också.
Jag heter Ida Kristoffersson och har jobbat här i drygt ett år. När jag fick möjligheten att börja på IOSoft var det ett spännande val att göra och än så länge tycker jag att det blev riktigt bra! Min roll här är kommunikatör/webbdesigner kan man säga och som jag sagt tidigare är det jag som ligger bakom sociala medier, men även hemsidan, trycksaker och lite annat.
Jag är uppväxt och bor i Bullaren och när jag inte sitter på kontoret spenderar jag gärna tid hemma, läser och tar det lugnt, är med hunden (som har stått som mössmodell till ett av våra inlägg) och sambon.

Teamet på IOSoft har hälsat mig varmt välkommen och det är ju tur eftersom det vore konstigt om jag behövde hälsa det till mig själv här i slutet på inlägget. Tack och hej! 🥳
.
.
.
#iosoft #systemutveckling #itsupport #kommunikatör #grafiskdesigner #bullarnebäst @Tanumshede, Sweden


den 5 mars 2020 14:38:48
iosoftab

iosoftab Nu när det är kallt och mycket snö är det extra mysigt med en varm mössa! Trevlig helg på er alla 😀❄️ @


den 28 februari 2020 11:00:46
iosoftab

iosoftab En av våra kunder är Ecus Tulladministration, som jobbar inom tullhantering och olika relaterade tjänster. Med vår hjälp via hosting kan de olika kontoren placerade i Ed, Strömstad, Göteborg, ett kontor i Norge och Danmark prata med varandra och få allt att flyta på så smidigt som möjligt.
Vi sköter även licenser som Office 365 och stöttar med drift när det behövs.

En av våra tjänster är systemutveckling och åt Ecus utvecklar vi ett tullsystem där de kan hantera alla sina ärenden. Genom att utveckla ett eget system blir det skräddarsytt och anpassat, precis som man vill ha det. ”Vi växer och insåg att vi behöver samarbeta med en IT-leverantör som kan stötta oss både med förvaltning och utveckling”, säger Emil Fahlén som är IT-ansvarig på Ecus, när han får frågan om varför det blev just IOSoft.
Vi hoppas på ett långt samarbete med Ecus och tackar för förtroendet! 😀

#itsupport #programming #microsoft @Tanumshede, Sweden


den 14 februari 2020 11:49:09
iosoftab

iosoftab En av våra systemutvecklare är Per Karlsson som började hos oss i april förra året! Han är uppvuxen här i kommunen men studerat och jobbat i Göteborg. För 13 år sedan blev det dags att flytta hem igen och då hamnade familjen på Resö.
Varför blev det just IOSoft? - Jag har alltid gillat att programmera men bara haft det som bisyssla tidigare. Här är det en bra stämning bland kollegorna och det var lätt att komma in i gänget!

En ledig dag för Per spenderas allra helst tillsammans med hans familj och vänner, eller med att motionera. Men motion får han inte bara på helgerna, eftersom han och några andra hurtiga IOSoftare brukar ta en springtur nån gång i veckan! 💪 @Tanumshede, Sweden


den 7 februari 2020 13:13:38
iosoftab

iosoftab Från och med nästa vecka kommer vi börja använda ett nytt ärendesystem till supporten!
Det är fortfarande samma mejladress (support@iosoft.se). Detta kommer leda till att en bättre överblick och göra det enklare att hantera supportärenden. Du som kund kommer kunna se dina eller din organisations nya, pågående och avslutade ärenden samt chatta med oss direkt via systemet.

Även om du inte loggar in och ser dina ärenden kommer du bli notifierad när uppdateringar sker. Du kommer få ett mejl när ditt ärende är mottaget, vid kommentarer samt när det är avslutat.

#drift #itsupport @Tanumshede, Sweden


den 31 januari 2020 13:50:45
iosoftab

iosoftab Hos oss i Tanum skiner solen och vad kan vara bättre än det på en fredag! Vi vill passa på att berätta om vår nya systemutvecklare Marcus Trigell, som bor i Havstenssund och flyttade till västkusten för tolv år sedan från Stockholm. Det som lockade honom till oss var en blandning av varierade arbetsuppgifter och häng med kollegor. ”IOSoft verkade ha en stor passion för det dom gör och en bra stämning bland personalen. Att ha både utmanande och roliga arbetsuppgifter lockade, men även trevliga pratstunder på raster och lunch!” kommenterar Marcus.
När han inte är på kontoret och programmerar spenderar han helst en solig dag ute i naturen tillsammans med familjen. På sommaren blir det en båtresa ut till öarna eller holmarna för bad och häng.
Vi hoppas och tror att han ska trivas som fisken i vattnet. Välkommen till teamet, Marcus! 😀 @Tanumshede, Sweden


den 24 januari 2020 15:36:06
iosoftab

iosoftab I ett försök att berätta om vad vi pysslar med, vill vi berätta om en av våra kunder.
Br. Axelsson El är elektriker och installatörer av el, larm, data och fiber. De hjälper sina kunder med allt från ljussättningar till smarta hem. Vi hjälper dem med deras vardagliga IT-drift och gör så verksamheten och alla anställda får en smidig arbetsdag.
Vi sköter hosting för deras mail samt en Terminalserver så de anställda kan koppla upp sig mot centralservern för att få tillgång till alla filer och program. Oavsett vilket av de olika kontoren de befinner sig på eller om de jobbar hemifrån kan de nå all information. ”När man inte vill lära sig allt i detalj, är det bättre att ta hjälp av de som kan. Det är bra återkoppling och snabb hjälp. Ni kommer med bra idéer och lösningar!” tycker ena vd:n Anders Olausson.

Tack för förtroendet, @braxelse 😀 @Tanumshede, Sweden


den 17 januari 2020 14:57:55
iosoftab

iosoftab God fortsättning alla! Något som är nytt för i år (eller veckan före jul för att vara petig) är att vi hittat en projektledare. Han heter Johan Norlander och kommer från Grebbestad. Efter att ha jobbat i Stockholm de senaste tio åren ville han komma tillbaka till hembygden och då hamnade han hos oss på IOSoft. "IOSoft verkade som ett företag med högt i tak och entreprenörskultur. Nu med facit i hand stämmer den bilden väldigt bra och det känns riktigt kul att vara en del av gänget", säger Johan när han får frågan om varför han valde just oss.
Tidigare har han jobbat med e-handel och IT-utveckling. Hos oss ska han vara projektledare, vilket innebär att han ser till att kundprojekten rullar på som de ska och rätt saker levereras i rätt tid till våra kunder.
När han inte jobbar som projektledare på IOSoft hänger han gärna i Grebbestad, åker ut på havet eller tar en promenad och kanske en kopp kaffe på Sjögrens.
Vi tycker det är väldigt kul att Johan blivit en del av teamet och ser fram emot år 2020 👊 @Tanumshede, Sweden


den 10 januari 2020 13:00:50
iosoftab

iosoftab Vi vill önska alla en god jul och ett gott nytt år! 🎅😃 @Tanumshede, Sweden


den 20 december 2019 11:04:18
iosoftab

iosoftab Vi letar efter ännu fler .NET-utvecklare! 😃
In på hemsidan, läs mer och sök jobbet: https://iosoft.se/Job
#jobbaitanum #utvecklare @Tanumshede, Sweden


den 19 december 2019 12:41:29
iosoftab

iosoftab Idag blev det workshop i kravhantering, med massor av post-it lappar och whiteboard-kladdande ☕ @IOSoft AB


den 11 december 2019 15:36:58
iosoftab

iosoftab Vi har ett nytt tjänsteavtal!
Vi fungerar som många företags IT-avdelning och fixar allt som det kan innebära. Nu har vi gjort det ännu enklare att få support och alla tjänster ditt företag kan behöva, i en och samma månadskostnad.
Se länken på vår profil för att läsa mer 😀 @IOSoft AB


den 5 december 2019 14:41:39
iosoftab

iosoftab Att beskriva våra tjänster är inte alltid enkelt, så istället tänkte vi berätta om en av våra kunder och vad vi gör för dom. Läs hela inlägget på vår Facebook-sida! 😀

Rabbalshede Kraft är en aktör inom förnybar energi och har sedan starten 2005 investerat närmare 3 miljarder kronor i vindkraft. Vi fungerar som deras IT-avdelning och finns där när de behöver support.

#rabbalshedekraft #iosoft @IOSoft AB


den 29 november 2019 11:09:43
iosoftab

iosoftab Supporten på Windows 7 upphör vid årsskiftet!
Vad innebär detta?
Det betyder att Windows 7 inte längre kommer släppa nya säkerhetsuppdateringar. Om man inte uppgraderar till ett nytt operativsystem kommer man leva farligt, eftersom din dator kommer bli mer sårbar för säkerhetshot och virus. Om man dessutom har krav på sig (exempelvis GDPR) kommer det också bli olagligt.
Så om ni gått i tankarna om att uppgradera till Windows 10, är det hög tid att göra det nu!
Ett enkelt sätt att uppgradera på är genom Microsoft 365 där det ingår en licens till Windows 10, samt alla nya Office-programmen. När man uppgraderar datorn kommer alla filer och program finnas kvar.
Hör av dig till oss om du vill ha hjälp med uppgraderingen, vi kan finnas där genom hela processen! 🙂

#windows7endoflife #windows7endofsupport @Tanumshede, Sweden


den 18 november 2019 11:44:07
iosoftab

iosoftab Vi har en grön nyhet att berätta 🌏

Vår hostingmiljö blir miljövänligare! Med ny hårdvara har vi lyckats halvera antalet switchar och servrar, samtidigt som prestandan har ökat (10-dubblad prestanda på våra mest belastade processer). Detta innebär en stor energibesparing på 12 000 kw/år/kluster. En kostnadsfri uppgradering för våra kunder.

Minska miljöavtrycket! 🐾🌱 @Tanumshede, Sweden


den 11 november 2019 12:56:14
iosoftab

iosoftab Vi vill önska alla en trevlig allhelgonahelg! 😀
Bjuder på en bild från springturen igår, några IOSoftare som ränt ute i kylan 🏃💪 @Tanumshede, Sweden


den 1 november 2019 11:08:43